ecopa SSCT kokous 2017 PDF Tulosta

ecopan (European Consensus Platform for Alternatives) ja SSCT:n (Scandinavian Society for Cell Toxicology) kokous järjestetään Helsingissä 14-16 kesäkuuta 2017.

Lisätietoa (mm. ohjelma, rekisteröityminen, abstraktit, näyttelyt, sponsorointi) kotisivulta .

Kontaktiosoite: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

 
FICAMin johtaja Tuula Heinonen sai professorin arvonimen PDF Tulosta

Tasavallan presidentti on myöntänyt professorin arvonimen tutkimusjohtaja, dosentti Tuula Heinoselle. Heinonen johtaa FICAMia eli Vaihtoehtomenetelmäkeskusta eläinkokeille, joka on osa Tampereen yliopiston lääketieteen yksikköä. Linkki uutiseen.

FICAM kehittää eläinkokeettomia tutkimusmalleja perustutkimukseen, lääkkeiden tehon ja turvallisuuden tutkimukseen sekä kemikaalien turvallisuustutkimukseen. Tutkimusmalleja kehitetään ihmisen monikykyisten kantasolujen avulla.

Lue lisää...
 
Hanna Vuorenpään väitös 19.12. 2015 PDF Tulosta
Hanna Vuorenpään väitöstilaisuus pidettiin lauantaina 19.12. 2015 Tampereen yliopiston lääketieteen yksikössä. Vastaväittäjänä toimi prof. Kirsi Vähäkangas sekä kustoksena prof. Tuula Heinonen. Väitöskirjan aihe on  "Ihmissolupohjaisen in vitro verisuoni- ja sydänmallin kehittäminen" (Development of Human Cell Based In Vitro Vascular and Cardiovascular Models).
 
Riina Sarkanen sai vuoden 2014 EPAAn 3R-tiedepalkinnon PDF Tulosta

FT Riina Sarkanen sai vuoden 2014 EPAAn 3R-tiedepalkinnon, mikä luovutettiin  EPAA:n vuosittaisessa konferenssissa Brysselissä 19.11.2014. Palkinnon luovutti Vladimir Sucha (Director-General, European Commission DG JRC). Kokouksen teemana oli  ”How to facilitate the use of alternative methods by regulators” ja siinä oli osallistujia EU-komissiosta ja eri alojen viranomaisista, teollisuudesta ja tutkijoita. FT Sarkanen piti tilaisuudessa esitelmän tutkimuksestaan.

Lue lisää...
 
Tuula Heinonen vastaanotti vuoden 2014 BEM tiedepalkinnon PDF Tulosta

Vuosikokouksessaan 16.01.2014 Björn Ekwall muistosäätiön (BEMF, Björn Ekwall Memorial Foundation, www.bemf.eu) hallitus valitsi FT, dosentti Tuula Heinosen vuoden 2014 BEM-palkinnon saajaksi.

Tuula Heinonen vastaanotti BEM-palkinnon 9. vaihtoehtomenetelmiä ja eläinkokeita käsittelevässä maailmankongressissa "9th World Congress on Alternatives and Animal Use in the Life Sciences" 24-28.08.2014 Prahassa, missä yhteydessä hän piti kunnialuennon omasta tutkimuksestaan.

Lue lisää...
 
Tuula Heinonen nimetty hankelupalautakuntaan ja neuvottelukuntaan PDF Tulosta

Tuula Heinonen on nimetty valtioneuvoston asettamaan hankelupalautakuntaan ja neuvottelukuntaan. Eläinten suojelusta annetun lain (497/2013) mukaan hankkeen, jossa eläimiä käytetään tieteellisiin tai opetustarkoituksiin, saa tehdä vain hankelupalautakunnan luvalla.

Tiieteellisiin tai opetustarkoituksiin käytettävien eläinten suojelun neuvottelukunnan tehtävänä on seurata ja edistää korvaamisen, vähentämisen ja parantamisen periaatteen toteutumista. Tekemiensä havaintojen ja näkemysten pohjalta neuvottelukunta tekee ehdotuksia ja antaa lausuntoja korvaamisen, vähentämisen ja parantamisen periaatteen edistämiseksi. Neuvottelukunta antaa lausuntoja myös muista merkittävistä tieteellisiin tai opetustarkoituksiin käytettävien eläinten käyttöä ja hyvinvointia koskevista toimista ja esityksistä.  Neuvottelukunnan jäsenet edustavat tutkimusta, teollisuutta, vapaaehtoista eläinsuojelutyötä ja  hallintoa. Neuvottelukunnassa on puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 13 muuta jäsentä ja heidän henkilökohtaiset varajäsenensä. Lisäksi neuvottelukunnan jäsenenä on eläinsuojeluasiamies.
 
Diabetestutkimussäätiön vuoden 2013 suurapuraha Timo Ylikomille PDF Tulosta
LT Timo Ylikomi sai Diabetestutkimussäätiön suurapurahan, yhteensä 100 000 euroa kahdelle vuodelle. Ylikomin tutkimusryhmä on kehittänyt rasvasolumallin, jonka avulla voidaan tutkia insuliiniresistenssiä. Linkki tiedotteeseen
 
Eläinkoekielto kosmetiikan testauksessa voimaan EU:ssa PDF Tulosta
Eläinkokeiden täyskielto on astunut voimaan kosmetiikan testauksessa kaikissa EU:n maissa 11.3. 2013.
 
SSCT workshop 2013 ohjelma PDF Tulosta
SSCT (The Scandinavian Society for Cell Toxicology) workshop 2013 pidetään Tanskassa 25-27. syyskuuta  2013. Ohjelmassa esityksiä mm. uusista solu- ja kudosmalleista ja in vitro-toksikologian uusista menetelmistä. Ohjema löytyy SSCT:n kotisivulta.
 
Riina Sarkanen väitteli filosofian tohtoriksi 26.9.2012 PDF Tulosta
Riina Sarkasen väitteli 26.9.2012 aiheesta "Engineering vascularized soft tissue (Verisuonitettu keinokudos)" Tampereen yliopiston Lääketieteen yksikössä. Kustoksena toimi prof. Timo Ylikomi ja vastaväittäjänä Michael Raghunath (National University of Singapore). Linkki väitöstiedotteeseen.
 
<< Alkuun < Edellinen 1 2 Seuraava > Loppuun >>

Sivu 1 / 2